pitbull rednose "" gevaarlijk ?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

jens (Gast)

beste eigenaren , kan iemand in kort eens uitleggen , wat het verschil is tussen een amerikaanse stafford en een pitbull ? ,    zij , zegt dat pitbulls op een bepaalde leeftijd doorslaan , ik vind dus trouwens van niet,    
naar mijn mening is een amerikaanse stafford het zelfde als een pitbull , juist een andere lichaam , 

kan iemand daarover iets meer zeggen want ik dring niet door aan haar dat de media pitbulls gewoon zwart maken, over doorslaan op bepaalde leeftijd

jens (Gast)

maar een amerikaanse stafford vind ze een normaale hond ^^

honden page profiel ~~

honden foto van ~

Zo ver ik weet is een pittbull geen ras maar een kruising van verschillende honden. Zoals stafford en bul teriers

honden page profiel ~~

honden foto van ~

Verder kan ik er niks over zeggen,maar miss handig om te weten dat het niet echt een ras is ;-)

jens (Gast)

m&r   hahah  dat het niet echt een ras is waren we op het oog :-)

kan er iemand anders meer zeggen ? mensen met een pitbull zelf ? ,

honden page profiel C.C.

honden foto van C.

Een APT, American Pitbull Terrier is een echt ras, niet in Nederland erkend.

Zowel Staffords als Pitjes kunnen als ze volwassen zijn minder tolerant worden naar soortgenoten van hetzelfde geslacht en gaan over het algemeen een confrontatie niet uit de weg word deze uitgelokt door een andere hond van hetzelfde kaliber. Doorslaan wil ik het niet noemen.

Een Amerikaanse Stafford is echt wel een ander ras dan een APT.

honden page profiel MaudMaud

honden foto van Maud

Misschien kan je eens een kijkje nemen op een Pitbull dag, georganiseerd door de club: http://www.pitbullclubnederland.com/ In maart is het volgens mij weer in Lelystad.

jens (Gast)

bedankt voor de reacties maar kan er iemand iets zeggen over het doorslaan , ze denkt dat die honden na een bepaalde leeftijd gaan doorslaan in hun kop ...   ( waar ik dus niet mee akoord ben , ) 
de pitbull * en dan bedoel ik niet naar andere honden maar mensen ,

honden page profiel C.C.

honden foto van C.

Zoals ik al zei over het doorslaan ;-) :

"
Zowel Staffords als Pitjes kunnen als ze volwassen zijn minder tolerant worden naar soortgenoten van hetzelfde geslacht en gaan over het algemeen een confrontatie niet uit de weg word deze uitgelokt door een andere hond van hetzelfde kaliber. Doorslaan wil ik het niet noemen.

"


jens (Gast)

dus een pitbull kan perfect goed opgevoed worden in een gezin  ? :-) net gelijk elke andere hond

jens (Gast)

? niemand , als iemand mij antwoord  kan ik het bewijzen dat het van een andere mond komt en niet van de mijnen

honden page profiel ~~

honden foto van ~

Ja ik ben van mening van wel,zoalang je ze maar bij een goede fokker haalt en ze goed socialiseerd met kinderen,mensen en andere honden.

jens (Gast)

ok bedankt :-)  
trouwens M&r  

ken jij  pitbulls die goed opgevoed zijn in een gezin met kinderen ? :-)

honden page profiel SabineSabine

honden foto van Sabine

Een pitbull kan prima in een gezin, net zoals een stafford.
Het doorslaan heeft betrekking op de omgang met andere honden,
pitbulls en staffords staan erom bekend dat ze na een bepaalde
leeftijd kunnen omslaan en honden agressie krijgen.
Het is een prima gezins hond en ze zijn dol op kinderen.

honden page profiel MickMickgoedgekeurde fokker

honden foto van Mick

Anoniem (Gast)

uit mijn ervaring.. men ex had een pitbull cavalier king charles en een malteser bij haar thuis , de pitbull en malteser waren teefjes en king charles een jonge.. laat me zegge  de malteser was de oudste.. en de pitbull moesten ze alsnog opsluiten ook al waren ze samen opgegrooit... omdat de pitbull wou aanvallen.. en op een dag is het gelukt en heeft de pitbull de malteser doodgebeten.. en geloof me eenmaal ze bijten kan je doen wat je wilt dat laat niet los.. ik was erbij de buren kwamen zelfs af om proberen de malteser te redden.. buren raakten in paniek begonnen zelfs met een steen op de snuit te slage van de pitbull.. vliegenspray in ogen spuiten.. de vinger in de poep methode.. werkte allemaal voor geen meter.. eenmaal de malteser dus volledig verstijfd in coma en shock was.. liet hij los en was hij aant kwispelen en was de pitbull ineens terug een lieve hond....  ik zelf heb de pitbull niet aangeraakt want ik was bezig met mijn border collie die er rondliep alvast weg te halen uit die situatie voor hij ook aangevallen zou worden... raar genoeg omdat de cavalier king charles en mijn border collie reutjes waren deed de pitbull niks naar hen... maar ik zou niet met vuur spelen en hopen dat je pitbull zo sociaal is dat hij niks doet... het is mogelijk maar je moet veel geluk hebben en verdomd goed weten hoe je hem opvoed

honden page profiel MickMickgoedgekeurde fokker

honden foto van Mick

Anoniem (Gast)

" Ooit van een breakstick gehoord?

Elke staf/pit eigenaar moet er iig in bij de hand hebben. Binnen 2 tellen heb je ze dan los...... "

ja ik ken het, maar de vader van men ex wist destijds zelfs niet dat een pitbull gevaarlijk kon zijn.. hij had de pitbull gewoon gekocht om stoer te doen.. was beetje een domme familie.. daarom dat ik er niet tussen kwam toen het gebeurde..

honden page profiel Daphne & BaileyDaphne & Bailey

honden foto van Daphne & Bailey

Wij hebben 2 amerikaanse pitbulls. Een van anderhalf jaar, de andere is 14 weken.
Maar wat is doordraaien in jouw ogen?? Als onze honden met elkaar spelen (ook al in de jongste 14 weken) spelen ze niet op een manier waarop labradors met elkaar spelen. Verbaal zijn ze erg aanwezig. En richting mensen heb ik nog niet meegemaakt dat zij agressief waren of dat ze iets van plan waren.
Ik wijs er wel mensen altijd op dat ze moeten beseffen dat het om een pitbull gaat. Opvoeden moet heel consequent zijn. Ik ben niet bang dat er wat gebeurd als er kinderen in de buurt zijn. Maar ik vind dat (ook al heb je geen pitbull) dat je altijd alert moet zijn als je kinderen bij honden laat. Dat heeft dan niks te maken met het pitbull zijn, maar het feit dat het dieren zijn.

honden page profiel WhitneyWhitney

honden foto van Whitney

Ik heb zelf een pitbull reu xxl, en dat is t liefste dier dat er bestaat. Zowel met reutjes als met teefjes, chihuahua's als Deense doggen! Ik wil niks anders meer :-)

honden page profiel oukjeoukjespeciaal aangestelde fokker

honden foto van oukje

Gisteren is mijn hond aangevallen door een pitbull, dus ik kan niet zeggen dat het lieve betrouwbare honden zijn.

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Waar zijn de berichten van Mick heen??

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola

honden foto van Jeroen & Lola

denk dat ie de allemaal gewijzigd heeft naar uhm ja niks, leeg..

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Waarom zou hij ze zelf wijzigen naar niks? Ik heb eerder het idee dat dit een interventie was haha

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola

honden foto van Jeroen & Lola

ik kan wel wat bedenken haha..

heb hier ook nog nooit meegemaakt dat dit vanuit mods ofzo gedaan wordt, dan worden gewoon hele reacties weggehaald, niet gewijzigd naar leeg..

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Misschien zag ie 't aankomen en is ie ze voor geweest haha ?

honden page profiel WhitneyWhitney

honden foto van Whitney

Ach zo is mijn pitbull aangevallen door een teckel en hard weggerend;-) en door 3 yorkies en weggerend, en door een Jack Russell en een cocker spaniël.. En mijn lullie doet niks:-) oja hij heeft de cocker een knauwtje terug gegeven nadat die zijn hele wang open gescheurd had!

honden page profiel ..

honden foto van .

een pitbull of stafford zijn absoluut en strikt 100% betrouwbaar naar mensen en kinderen. 
het handje vol wat daarin niet betrouwbaar is komen doorgaans uit de achtertuin fok, waar niet gekeken wordt wat op elkaar gezet wordt, naar bloedlijnen, werklijnen etc etc. 
naar honden is een ander verhaal, een pitbull of stafford kan op latere leeftijd minder tollerant worden naar soortgenoten, het kan zijn naar beide geslachten, kan zijn naar zelfde geslacht.
het zijn van nature uit meer mensen-honden dan honden-honden.  


ze dragen niet voor niets de bijnaam nannydogs ;-). Maar ondanks dat een pit of staff nog tolleranter is naar mensen en kinderen is het niet zo dat ze als springkussen of levend ezeltje prik gebruikt moeten worden, iedere hond heeft grenzen.

honden page profiel FrankFrank

honden foto van Frank

De Amerikaanse Staffordshire Terrier (AST) en de American Pit Bull Terrier (ABPT) zijn vrijwel hetzelfde ras. De bloedlijnen zijn min of meer gescheiden (in de VS wat minder dan hier) maar of de verschillen groot genoeg zijn om ze als 2 rassen te beschouwen... de FCI vindt in ieder geval van niet.

Het omslaan is zo'n legende, net als het kaakslot. Het is zo'n praatje wat een eigen leven is gaan leiden. Geen enkele hond slaat op een bepaalde leeftijd om. Dus ook de ASts en APBTs niet. Niet elke AST of ABPT is echter hond sociaal. Door hun achtergrond zijn er bij die elke andere hond als een uitdaging zien, een uitdaging die ze graag aangaan. Daar zijn het de honden wel naar. En ze geven dus nooit op. Dit komt rond de periode dat ze volwassen worden met name bovendrijven.

Niet elke AST of ABPT is per definitie niet hond sociaal. Er zijn er talloze die prima met andere honden overweg kunnen, maar er zijn er ook heel veel die absoluut niet met andere honden door een deur kunnen. Er zijn geen percentages of waarderingen aan te verbinden. Sommigen wel, sommigen niet. Als eigenaar een zaak van vroeg en goed socialiseren, een zachte hand en duidelijke regels en uiteindelijk ligt het dan aan de hond.

Waar de ASts en APBTs in uitmunten is juist in het gezin. Het zijn uiterst betrouwbare, vrolijke en aanhankelijk honden die van mensen en kinderen houden. Een kind moet het wel heel bont maken om bij een AST over de schreef te gaan, dan heb je als eigenaar al hevig gefaald.

In het kort:
Het zijn doodnormale honden, niet anders dan wel ander ras dan ook. Maar wel een ras met z'n eigen bijzonderheden. Erg koppig, waanzinnig sterk en soms moeilijk in de omgang met andere honden. Ze hebben dus een zelfbewuste eigenaar nodig die de hond consequent maar met een zachte hand opvoedt.

Of gold dat nu ook voor alle honden.....?

honden page profiel WhitneyWhitney

honden foto van Whitney

Ik vind het geweldige dieren en mijne kan met alles en iedereen samen !! Nooit gezeur iedereen in de buurt is gek op hem en als ze hem zien laten ze gelijk hun eigen hond los zodat ze kunnen spelen :-)

pagina 1 van 3 12 3
Volgende forumvraag: Zoektocht naar pups uit Zundert
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^